Wat is Silvadec?

Silvadec is de baanbrekende producent van composiethout in Europa. De vennootschap produceert terrasplanken, afsluitingen en gevelbekledingen sinds 2001.

Hoe koop ik de producten?

De Silvadec producten worden verdeeld via groothandels in hout en bouwmaterialen. De onderneming doet niet aan rechtstreekse verkoop. Vul ons formulier voor uw project in, dan brengen we u in contact met onze partner in uw buurt.

Welke milieuverbintenissen gaat Silvadec aan?

Silvadec zet elk jaar haar milieu-inspanningen verder. De onderneming past een ecologisch verantwoord management toe dat door de ISO 14001-norm gegarandeerd wordt. Het bedrijf is eveneens de eerste Franse producent van composiethout met een PEFC-certificaat. Silvadec gaat ook de ontbossing tegen: er wordt geen enkele boom omgehakt om de planken te produceren.

Hoe is de kleurvastheid van de planken buiten ? Wordt het product grijs ?

Silvadec composiethout®️ wordt niet grijs in de tijd, zijn kleur is duurzaam. Bij de eerste blootstelling aan Uv-stralen treedt het natuurlijke en tijdelijke bronzeringsverschijnsel op, door de aanwezigheid van houtmeel. Deze lichte bronzering vervaagt na enkele weken blootstelling. Daarna stabiliseert het composiethout dicht tegen zijn originele kleur en patineert het wat in de tijd.

Welke voordelen heeft Silvadec® composiethout in vergelijking met massief hout?

Le Bois Composite Silvadec®  composiethout heeft het ongelofelijke voordeel dat het geen enkele behandeling nodig heeft! Het moet enkel regelmatig gereinigd worden terwijl massief hout regelmatig behandeld moet worden om lang met zijn tijd mee te gaan. Par ailleurs, De planken uit composiethout bevatten trouwens geen splinters wat veiligheid en comfort bied voor wie er met […]

Is het terras glijwerend?

De planken hebben allemaal een goede, zelfs een uitstekende glijweerstand, zelfs wanneer ze nat zijn (testen van het CSTB op blote voeten en van het TUV op voeten met schoenen).

Zijn de planken stabiel?

Ze vervormen niet, krullen niet op, splijten niet. De uitzettingsspelingen in de lengte en de breedte van elke plank moeten nageleefd worden (zie installatieprincipes).

hoeveel speling tussen de vloerbalken laten?

Er moet een hartafstand van maximum 40 cm voor een hoek van 90° tussen de vloerbalken en de planken gelaten worden. Voor hoeken van minder dan 90° moet er een kleinere speling tussen de vloerbalken voorzien worden. Raadpleeg de installatieprincipes voor meer info.